Tutireceptek.hu fejléc

Arizonai kukoricakenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
-2 tojás
-500 ml rizs vagy zabtej
-2 teáskanál sütőpor
-225 g sárga kukoricadara
-120 g durva (lencse) liszt
-75 g napraforgóolaj

Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 190°C-ra és vajazzunk ki egy 20-20 cm-es,5 cm mély tepsit.Közepes méretű keverőedényben verjük habosra a tojásokat.Keverjük a tojásokhoz a rizs-vagy zabtejet és a sütőport.Habverővel keverjük hozzá a kukoricadarát és a lisztet,amíg sima massza nem keletkezik,kis levegőbuborékokkal benne (a legjobb,ha kézi habverőt használunk).Öntsük a masszát a tepsibe és a sütő közepén 25-30 percig süssük,majd végezzünk szúrópróbát.Ha kész,öntsük ki a tepsiből és tálaljuk melegen,vagy hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Ez egy élesztő nélküli kenyérfajta.A kukorica kitűnő rostforrás,és jóízű kenyérpótló.Vasban,magnéziumban gazdag.Nem tartalmaz tartósítószereket,ezért hűtőszekrényben,lezárt dobozban tárolandó.


A receptet beküldte: Angel of darkness


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bagel II. » Joghurtos csokoládés kuglóf » Ír szódakenyér » Csoda finom kalács
» Burgonyás cukkínis lepény » Fehér kenyér » Zsömle » Krumlipogácsa
» Andi töltött kenyere » Lángos kicsit másképp » Diétás kenyér asszony módra » Burgonyáskenyér
» Lángosom » Hidegen kelesztett lángos » Kefíres kenyér » Milánói kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.