Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Arizonai kukoricakenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
-2 tojás
-500 ml rizs vagy zabtej
-2 teáskanál sütőpor
-225 g sárga kukoricadara
-120 g durva (lencse) liszt
-75 g napraforgóolaj

Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 190°C-ra és vajazzunk ki egy 20-20 cm-es,5 cm mély tepsit.Közepes méretű keverőedényben verjük habosra a tojásokat.Keverjük a tojásokhoz a rizs-vagy zabtejet és a sütőport.Habverővel keverjük hozzá a kukoricadarát és a lisztet,amíg sima massza nem keletkezik,kis levegőbuborékokkal benne (a legjobb,ha kézi habverőt használunk).Öntsük a masszát a tepsibe és a sütő közepén 25-30 percig süssük,majd végezzünk szúrópróbát.Ha kész,öntsük ki a tepsiből és tálaljuk melegen,vagy hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Ez egy élesztő nélküli kenyérfajta.A kukorica kitűnő rostforrás,és jóízű kenyérpótló.Vasban,magnéziumban gazdag.Nem tartalmaz tartósítószereket,ezért hűtőszekrényben,lezárt dobozban tárolandó.


A receptet beküldte: Angel of darkness


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alap fehér kenyér » Töltött lángos » Toszkán kenyérsaláta másként » Pikáns pórés lepény
» Mazsolás-cukros briós » Kalács » Langalló (Kenyér lángos) » Bundás kenyér - másként
» Tökmagos-burgonyás zsemlék » Paraszt kifli » Vajas reform buci » Vörösáfonyás péksütemény
» Sós perec » Egyszerű mediterrán kenyér » Gombás pite (90 naposhoz) » Rongyos karika


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.