Tutireceptek.hu fejléc

Hájastészta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg háj
70 dkg liszt
2 tojás
2-3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál cukor
kb 2,5 dl langyos sós, ecetes víz
szilvalekvár és reszelt sajt

Elkészítés:
A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dkg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas rétestészta keménységű tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, feltekerjük. Fél óra múlva kinyújtjuk, most már alulról lefelé, fentről lefelé és oldalról befelé hajtjuk össze. Ezt félóránként még kétszer megismételjük. A hájas tésztát kinyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk.
Minden másodiknak a közepét kis kerek szaggatóval szúrjuk ki, hogy széle körben maradjon.
A teljes korongot megkenjük vízzel és ráhelyezzük a kiszúrt formát.
Szilvalekvárral illetve reszelt sajttal megtöltjük, majd tepsibe téve forró sütőben kisütjük.A tepsibe én szilikonos sütőpapírt használok.


A receptet beküldte: Marika571112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokinyelv » Török süti » Túrótorta szőlővel » Kapucíner szelet2
» Csokis-kókuszos keksz » Hájas sütemény » Húsvéti tojás Isler » Gyümölcspuding eperből
» Fagylalt szelet » 5 perces fánk* » Gyors túrós süti » Mákos linzer
» Piskótás zserbó » „Francia" puszedli » Diós-szilvás lepény » Őszibarackos krémtúró


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.