Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
12 töltetlen,
sós palacsinta,
25 dkg maradék sertés- vagy marhapörkölt szaftjával együtt,
2 dl sovány tejföl,
1 teáskanál finomliszt,
1-1 paradicsom és zöldpaprika

Elkészítés:
A pörkölt szaftját leszűröm, és félreteszem. A visszamaradt húsdarabokat nagy lyukú húsdarálón ledarálom. A darált húst összekeverem 1-1 evőkanál pörköltszafttal és tejföllel.

A palacsintákat a krémszerű masszával egyenként megkenem és felcsavarom. Tűzálló tálba teszem. A pörköltszaftot felmelegítem, és a liszttel simára kevert tejföl felével összeöntöm. Kis lángon kevergetés közben kiforralom, és a palacsintákra öntöm. A tál tetejére fedőt (vagy alufóliát) borítok, és az előmelegített, közepesen meleg sütőben (vagy mikrosütőben) átforrósítom. Tálaláskor a megmaradt tejföllel megöntözöm, és friss zöldpaprika-karikákkal, valamint paradicsommal díszítem.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsinta tepsiben » Palacsinta (diabetikus) » Cukkinis palacsinta » Kókuszos palacsinta
» Meggyes palacsinta 2 » Palacsinta Gőzben » Palacsinta Ági módra » Bakonyi palacsinta
» Alakbarát palacsinta » Görög palacsinta » Túrós palacsinta » Palacsinta
» Palacsinta másként » Kelt almás palacsinta » Egyszerű palacsinta » Hortobágyi töltöttpaprika


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.