Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
egyszerû palacsinta alapmassza, 10 dkg mazsola, 1 dl tej, 1 evõkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), 1 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 evõkanál porcukor.

Elkészítés:
A megmosott, leszárazott mazsolát elõzõ este beleteszem a rummal ízesített tejbe és a palacsinta elkészítéséig áztatom benne. A palacsintamasszába belekeverem a leszûrt mazsolát és a sárgabaracklekvárt, majd a palacsintákat egyenként megsütöm. Kevés porcukorral megszórva összesodrom és tûzálló tálba rakom. A sütõben éppen csak átforrósítom, de pirítani nem szabad.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümis palacsintakosárka » Részeges palacsinta » Skót palacsinta » Mazsolás kekszgolyó
» Tejszínes mákos palacsinta » Japán palacsinta » "Fekete" palacsinta » Hagyományos palacsinta
» Hortobágyi palacsinta » Gombás palacsinta » Meggyes-mákos palacsinta » Fahéjas almapalacsinta1
» Jemeni palacsinta » Zuccinis palacsinta » Kefíres palacsinta » Meggyes palacsinta 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.