Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Skót palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
16 dkg liszt, 1 ek. cukor, 2 kk. sütõpor, 2 tojás, 10 dkg vaj, 2-2,5 dl tej, vaj a sütéshez

Elkészítés:
A palacsintatésztához keverd össze a száraz hozzávalókat: 16 dkg lisztet, egy evõkanál cukrot, két kiskanál sütõport. Pottyantsd bele a tojásokat (két darabot), adj hozzá 10 dkg olvasztott vajat, és a tejet apránként hozzáadva, keverd csomómentesre.(kb. 2-2,5 dl tej kell hozzá)
A tésztát kivajazott palacsintasütõ közepére öntsd – de ne folyjon szét a széléig, maradjon sűrűn a közepén. Fakanállal vagy műanyag lapáttal
forgasd meg, hogy mindkét oldalán megsüljön.
Ha kisütötted mindet, fahéjas vajjal ízesíthetõ: 10 dkg puha, szobahõmérsékletű vajat ízlés szerint keverj el egy-két evõkanál porcukorral, egy kiskanál fahéjjal, és kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csúsztatott palacsinta » "Cordon Bleu"-palacsinta » Meggyes-mákos palacsinta » Húsos palacsintatekercs
» Almás zabpalacsinta » Holland palacsinta » Palacsinta (vegan) » Tejszínes mákos palacsinta
» Bécsi palacsinta » Svéd barackos palacsinta » Kakaós, francia palacsinta » Bakonyi palacsinta
» Fehérjepalacsinta » Piroska palacsinta » Palacsinta (Update 1) » Gyergyói almás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.