Tutireceptek.hu fejléc

Húsos bulgurral töltött paprika hagymamártásban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
8 db tölteni való paprika
1 csésze bulgur
4-5 db közepes nagyságú vöröshagyma
Őrölt bors
2 db tojás
2 db húsleveskocka
1/2 cs. apróra vágott zöldpetrezselyem
olaj
étkezési keményítő (v. finomliszt)

3 dl tejszín

Elkészítés:
Egy fej apró kockára vágott hagymát zsiradékon megdinsztelünk, hozzáadjuk a bulgurt, - amikor zsemleszínűre sült, 2 csésze vízzel feleresztve - kuktában - puhára főzzük.

Ha a bulgur kihűlt, összekeverjük a darált hússal, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 csapott kávéskanál sóval, a tojásokkal, a petrezselyemmel, majd megtöltjük vele a kicsumázott paprikákat.

A megtöltött paprikák minden oldalát forró olajon - fedő alatt - világos barnára sütjük. A leveskockákat másfél liter forró vízbe dobjuk és leöntjük vele a paprikákat melyeket bőrösödésig főzünk és szedőlapáttal tálra szedünk.

A többi hagymát félbe, majd karikára vágjuk, olajon megdinszteljük, késhegynyi őrölt borssal megszórjuk, s felöntve a paprika főzőlevével, megfőzzük, elkeverjük 1 púpos evőkanál keménytővel (v. finomliszttel) és botmixerrel vagy turmixgéppel pépesre keverjük, majd állandó keverés mellett felforrósítjuk. Beletéve a főtt paprikákat, összeérleljük és tejszínnel leöntve adjuk asztalra.

Tanácsok:
Kiadósabb, ha főtt spagettit tálalunk mellé.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos-gombás cserépedény » Tojásos gombapaprikás » Paprikás pizza » Tőltőtt burgonya
» Túróval töltött körte » Töltött fánk » Bolognai töltött burgonya » Darálthúsos penne
» Töltött pizza (calzone) » Gombával töltött kellevél » Neszmélyi töltött hús » Töltött gombafejek rántva
» Töltött tojás sütve » Túróval töltött sült alma » Húsvéti töltött pulykamell » Halpaprikás bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.