Tutireceptek.hu fejléc

Illatos levendulás keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg kukoricaliszt – ez el is maradhat
25 dkg sütőmargarin, vagy vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
fél cs. sütőpor vagy 1/4 teáskanál szalalkáli
fél citrom reszelt héja
esetleg aszalt gyümölcs apróra vágva
2 kávéskanál szárított levendulavirág: a liszthez a tésztába – én ezt kicsit megőröltem kávédarálóban
1 kávéskanállal pedig a porcukorhoz: egy nappal előtte összekevered a porcukorral, - ezt nem kell őrölni - amibe majd beleforgatod a frissen sült, még meleg sütiket.

Elkészítés:
A lisztet gyorsan összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, tojást, a gyümölcsöket és a levendulavirágot. Morzsolódós tésztát kapunk, de a kéz melege segít, hogy bucit formáljunk belőle - inkább csak összenyomkodjuk.
Fóliába csomagolva hűtőszekrényben vagy hideg helyen 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap rudat formálunk a tésztából, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. (Én nyújtottam és kiszaggattuk formákkal.)
Előmelegített - 180-190 °C-os - sütőben, félidőben a hőt mérsékelve készre sütjük. Amikor az alja már kezd rózsaszínűre válni, inkább csak szárítjuk.
Ha kinyújtottad a tésztát, akkor elég neki 10 perc, ha szeletelted, akkor 15.

Porcukorral meghintve vagy cukormázzal megkenve kínáljuk.


A receptet beküldte: Basset


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fitness keksz (update 2) » Kekszes puding gyümivel » Csipsz-keksz » Kávés kekszgolyók
» Gesztenyés keksz rolád » Tejfölös keksz » Duplán csokis keksz » Kakaós nutellás kekszgolyó
» Csokoládés fogyikeksz » Amaretto kekszek » Illatos omlós csirkemell » Andi kekszes sütije
» Almás keksz » Meggyes kekszgolyó » Zabkorpás keksz » Kekszes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.