Tutireceptek.hu fejléc

Pötyike (csokiskeksz) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
400-500 g háztartási keksz
(ízlés szerint 5-20 dkg dió)
0,5 dl rum
1 margarin kocka (250g)
1,5-2 dl tej
20 dkg cukor
3 dkg kakaópor
1 ek liszt

Elkészítés:
A kekszet apró darabokra törjük (legalább 8 felé), a diót durvára vágjuk. Összekeverjük őket, meglocsoljuk a rummal.
A tejet, cukrot, lisztet, kakaót 5 percig főzzük, állandó kevergetés mellett. Beletesszük a margarint, újra forraljuk.
Az így kapott kakaós sűrű folyadékot ráöntjük a keksz-dió halomra, jól összekeverjük.
Celofánba rakjuk, hengert formázunk belőle, vagy sütőformába (őzgerinc) tesszük, belenyomkodjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, míg megkeményedik és szeletelhető lesz.

Tanácsok:
Mi dióval "dúsítva" szeretjük, de enélkül is finom.
Az apróra törést én úgy csinálom, hogy nejlonzacskóba teszem - pl. a diót - és a húskloffolóval párszor ráütök...
Rum helyett lehet használni rumaromát is.
A keksz pár óra alatt magába szívja a kakaós masszát (+a rumot), és megpuhul.
Ez az adag egy átlag őzgerincforma mennyiség.
Érdemes hidegen szeletelni, ha sokáig van melegen, morzsolódik.
(Nálunk sosincs sokáig melegen, mert szinte azonnal elfogy. :)... )

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: sok.. kcal
Szénhidráttartalom: sok... gramm
Zsírtartalom: közepes... gramm

A receptet beküldte: somaeszter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pötyike » 3 színű kuglóf » Epres piskóta szeletek » Kakaós csiga(Kata-féle)
» Gyümölcsös kefírtorta » Körtés zabkeksz (vegan) » Kávé bomba » Ananászos gyümölcskenyér
» Kakaós kalács észt módra » Mogyorótorta nugátkrémmel » Mézeskalács - a' la Hugi » Feketeerdő torta 2.
» Túrótorta sütés nélkül 2. » Mandulás cseresznyefelfújt » Kati kráter süteménye » Rakott babapiskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.