Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos fagyikehely recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
2 dl tej,
2 dl joghurt,
1 dl tejszín,
2 evőkanál méz,
1 evőkanál cukor,
1/2 citrom,
40 dkg friss gyümölcs (eper, málna, barack, körte), 8 cl tojáslikőr,
8 szál roletti,
tejszínhab,
mandulaforgács.

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, elkeverjük benne a mézet, cukrot, és hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen hideg, habverővel hozzákeverjük a joghurtot, a tejszínt, és citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd fagylaltgépbe töltjük, és előírásszerűen fagyasztjuk. (Fagylaltgép híján készíthetjük fagyasztóban is: ekkor kb. 40 percenként kivesszük, és kézi vagy elektromos habverővel újrakeverjük.) Tálaláskor a fagyit kelyhekbe adagoljuk, meglocsoljuk likőrrel, megrakjuk feldarabolt gyümölcsökkel, és tejszínhabot nyomunk a tetejére. Mandulaforgáccsal és rolettivel díszítve kínáljuk.

Tanácsok:
Ha gyümölcsös joghurtfagyit akarunk készíteni, akkor a hideg forralt tejhez turmixoljunk magozott idénygyümölcsöt.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Cilumiluci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos tortácskák » Joghurtos-meggyes bögrés » Joghurtos almatorta » Joghurtos szilva turmix
» Joghurtos grízes sütemény. » Sajtos- joghurtos pogácsa » Gyümölcsjoghurtos torta » Joghurtos kekszes sütemény
» Málnás-joghurtos desszert » Joghurtos gyümölcssaláta » Joghurtos csirkecomb » Joghurtos málna turmix
» Joghurtos padlizsánkrém » Joghurtos kifli » Almás joghurtos palacsinta » Eperjoghurtos torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.