Tutireceptek.hu fejléc

Almás joghurtos palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csésze liszt
• 1 2/3 csésze tej
• 1 csésze natúr joghurt
• 1/4 csésze étolaj
• 1 teáskanál só
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál sütőpor
• 2 db tojás
• 1/2 teáskanál őrölt fahéj
• 1 db meghámozott, magtalanított apró kockákra vágott alma

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat.
Egy másik edényben a tojásokat, a tejet, a joghurtot, az étolajat, addig keverjük, amíg a
massza világos színű lesz. Ezután hozzákeverjük a lisztes keveréket, és addig keverjük,
amíg sima tésztát kapunk. A végén a kockázott almát adjuk hozzá. Felmelegítjük az olajjal
megkent palacsintasütőt, ha meleg kb. 1/4 csészényit beleöntünk a masszából, és mindkét
oldalát megsütjük, amíg aranybarna színű lesz. Juharsziruppal vagy dzsemmel tálaljuk.
Egy csésze 2,36 dl űrtartalomnak felel meg.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Argentin palacsinta II. » Lazacos palacsinta » Almás kalács » Almás piskóta(Kata-féle)
» Mese almás, nagyon finom » Banánnal sült palacsinta » Joghurtos málnafagylalt » Leveles almás
» Norbi almás pogi » Joghurtos gomba » Almás rakott galuska » Gombás rakott palacsinta
» Fahéjas palacsinta » Zabpelyhes-almás golyók » Formás almás kelesztve » Almás bugyor


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.