Tutireceptek.hu fejléc

Joghurttorta eperszósszal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 pohár natúr joghurt
3 dl tejszín
2 evőkanál zselatin
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg eper
fél citrom leve
3 evőkanál eperdzsem
3 szál friss citromfű

Elkészítés:
Szórjuk a zselatint egy kis tálkába, öntsünk rá 3-4 evőkanál hideg vizet és hagyjuk állni pár percig. A joghurtot szintén öntsük egy nagyobb fém tálba, tegyük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és a beáztatott zselatint. Tegyük vízgőz fölé és langyosítsuk meg, utána vegyük le a tűzről és kevergessük addig, míg a zselatin teljesen elolvadt. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt és az apróra összevágott citromfű leveleket. Öntsük joghurt tortaformába, és tegyük a hűtőszekrénybe megdermedni.

Az eperszószhoz tegyük egy tálba a megmosott eperszemeket, kanalazzuk rá az eperdzsemet. Ízesítsük citromlével, majd kézi mixerrel pürésítsük. A kész tortát borítsuk ki a formából, és csorgassuk meg az eperszósszal.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurttorta II. » Gyümölcsös joghurttorta 2, » Joghurttorta (update 2) » Cseresznyés joghurttorta
» Őszibarackos joghurttorta » Joghurttorta egyszerű » Áfonyás joghurttorta 1 » Sárgabarackos joghurttorta
» Egyszerű joghurttorta » Csirkemell eperszósszal » Epres joghurttorta » Ribizlis joghurttorta
» Lívia-féle joghurttorta » Diabetikus joghurttorta » Gyümölcsös joghurttorta » Joghurttorta sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.