Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos joghurttorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
3 zacskó vaníliás cukor
7-8 dkg liszt
5 dkg étkezési búzakeményítő
1 púpozott teáskanál sütőpor
kb, 1,2 kg sárgabarack vagy 2 doboz sárgabarackbefőtt
42 g zselatin
1 liter joghurt
1 citrom reszelt héja
fél dl sárgabaracklikőr
6,5 dl tejszín
5 dkg mandulapehely
5 dkg felaprított és 1 evőkanál darált, nem sózott pisztácia
sütőpapír

Elkészítés:
A tojások fehérjét 3 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 7 dkg cukort és 1 zacskó vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 25-30 percig sütjük.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A piskótát keresztben úgy vágjuk ketté, hogy az alsó lap valamivel vastagabb legyen. Magas (kb. 8,5 cm) tortakarimát pattintunk köréje.
- A joghurtot 10 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjak kikeverjük. 33 g zselatint feloldunk, a likőrbe vegyítjük, és a joghurthoz adjuk. Beleforgatjuk a 2,5 dl tejszínből vert kemény habot és a krém negyed érszét az alsó lapra simítjuk. A kimagozott barack vagy a lecsöpögtetett befőtt felével kirakjuk, és a maradék krémet 4-5 evőkanálnyi kivételével rásimítjuk. Közepébe mélyedést nyomunk, és 15 percre a hűtőszekrénybe állítjuk.
- A maradék barack felét 2-3 dkg cukorral pürésítjük. Belekeverjük a maradék feloldott zselatint és joghurtkrémet, majd a mélyedésbe halmozzuk. A másik tortalappal befedjük, és lehetőleg egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- 4 dl tejszínt 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verünk, és 2/3 részével a karima eltávolítása után a tortát bevonjuk. Oldalába megpirított mandulapelyhet és felaprított pisztáciát nyomkodunk, a tetejét a maradék, cikkekre vágott barackkal díszítjük. A maradék tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk. A tortára habrózsákat nyomunk és darált pisztáciát szórunk.


A receptet beküldte: Renkababa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-sárgabarackos süti » Sárgabarackos párnák » Sárgabarackos szelet » Sárgabarackos habos
» Joghurttorta Kobold módra » Sárgabarackos müzliszelet » Sárgabarackos smothie » Cseresznyés joghurttorta
» Joghurttorta II. » Gyümölcsös joghurttorta 2, » Sárgabarackos sütemény » Sárgabarackos-gombóc
» Áfonyás joghurttorta 1 » Kekszes joghurttorta » Őszibarackos joghurttorta » Epres joghurttorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.