Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

József-torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2x6 tojásból piskótát sütünk,Liszt helyett 13-13 dkg diót teszünk bele.
30 dkg kristálycukor
20 dkg porcukor
1 ráma margarin
1/4 l tej
4 tojás sárgája
2 dkg liszt
1 vaniliás cukor
0,5 dl rum
0,5 dl fekete kávé

Elkészítés:
A piskóta lapokat 2 felé vágjuk.A 30 dkg kristálycukrot megpiritjuk és 3 lapot meglocsolunk vele!A krémhez a tejet a tojássárgákat,lisztet és a vaniliáscukrot megfőzzük,és hagyjuk kihűlni!Kikevarjuk a porcukrot és a rámát.Majd a főzött krémmel összekeverjük!A krémet 3 részre osztjuk úgy hogy egy rész több legyen!
1.adag krémbe belekeverjük a kávét.
2.részbe a rumot.
a 3.rész ami a több,sárgán marad.
A piskótára rákenjük a kávés krémet,rá a piskóta,majd a rumos krémet,újra piskóta és sárga krém.Rárakjuk a 4.lapot.Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel!Tetejére apróra vágott diódarabkákat tehetünk,amit előre megpirítunk!Díszitésként még meglocsolhatjuk piritott cukorral!

Tanácsok:
Elég babrás,de megéri,mert nagyon finom!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bekibaba


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Arab fügekrém » Habcsókok » Tejlekváros sütemény » Vienetta torta
» Almáspite (anti-candida) » Bögrés mákos másképp » Fehér halva » Kifordított kalács
» Látványos narancsos tekercs » Karamellkrémes diós kifli » Citromos fehércsokis keksz » Farsangi fánk (Planétás féle)
» Intelligens egyedi krémes » Lajcsi-szelet » Epres fincsi krémes » Raffaello golyó (vegan)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.