Tutireceptek.hu fejléc

Görög fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 dl víz
fél teáskanál só
2 evőkanál cukor
fél teáskanál reszelt narancshéj
20 dkg liszt
3 tojás
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A vajat a cukorral, sóval, narancshéjjal, vízzel felforraljuk. Állandóan keverve hozzáadjuk a lisztet, addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Kis pogácsa méretűre szaggatjuk, majd forró olajban, gyakran forgatva aranysárgára sütjük. Akkor jó, ha az olaj tetején lebeg.

Tanácsok:
Fahéjas porcukorral tálaljuk.


A receptet beküldte: Magdi8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög citromos kocsonya » Görög sertésragu » Görögdinnyés jégkása » Pastitsio (görög lasagne)
» Lasagne görögösen » Görög krémes » Görög rántotta » Görög aprópecsenye
» Görög spenótos rétes WW » Eredeti Görög Souvlaki! » Görögös csirkemell » Csirkecomb görögösen
» Görög-sali kicsit másképp » Görög padlizsánragu » Görög tepsis hús » Pasztíció (görög)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.