Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós csiga (Update 1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
40 dkg kevert liszt (fele MM, fele fehér),
1 mokkáskanálnyi folyékony édesítő,
1 tojás,
5 dkg élesztő 2 dl tejben, 1 csipet cukorral,
8 dkg Delma light margarin,
mokkáskanálnyi só,
víz.

A töltelékhez:
1 teáskanál kakaó,
xilit,
5 dkg puha vaj.

Elkészítés:
A tésztát összedolgozzuk annyi vízzel, amennyivel kicsit lágyabb tésztát kapunk. Kb 1 órát meleg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk kb 0,5-1 cm vastagra, megkenjük a kakaós krémmel. A krémhez a kakaót kikeverjük annyi xilittel, amennyivel kellemesen édes lesz, majd 5 dkg olvasztott vajat keverünk hozzá). Felcsavarjuk és szeletekre vágva, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Tanácsok:
Ha nem légkeveréses a sütőnk, tegyünk az aljába egy kisebb tepsibe vizet, így nem lesz száraz a kelt tészta.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nevenincs kakaós sütemény » Kakaós-zabpelyhes sütemény » Habos kakaós szelet » Gesztenye kocka (Update)
» Kávés madártej (Update1) » Szilvás lepény (update 2) » Kakaós krémes » Kakaós süti (mikróban)
» Update 1 Sajtos tekercs » Kakaós kevert süti » Pizzás csiga » Lángos muffin (Update 1)
» Pizzás csiga (update 1) » Német kakaós kuglóf » Almás rakott kakaóskalács » Kakaós-kókuszos keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.