Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós kalács észt módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 dl tej,
5 g élesztő (nem szárított),
1 tojás,
2 evőkanál cukor,
Csipet só.

A töltelékhez:
20 dkg cukor,
12 dkg margarin,
2 evőkanál kakaó,
1 teáskanál fahéj,
Mazsola.

Elkészítés:
A tésztához a vajat olvasszuk fel. Az élesztőkockát daraboljuk össze és 2 evőkanál cukorral keverjük össze egy bögrében. A cukros élesztő kis idő után folyékonnyá fog válni. Az olvasztott vajat a tojással, a tejjel, a felolvadt élesztővel és egy csipet sóval keverjük el, majd dolgozzuk össze a liszttel. A tésztát fél óráig hűtőben pihentessük. Ezután a megkelt tésztát nyújtsuk ki fél cm vastagra. Közben készítsük el a krémet. Ehhez olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a kakaót. Ezt a masszát kenjük fel egyenletesen a kinyújtott tésztára. Hintsük meg a tetejét fahéjjal és mazsolával, majd tekerjük fel. A feltekert rudat vágjuk hosszanti irányban ketté, a 2 rudat fonjuk össze, ügyelve arra, hogy a vágott fele mindig felfelé nézzen, így nem folyik ki belőle a töltelék sütéskor. Ezután készítsünk belőle egy koszorút és 200 fokon süssük 4 percig. A kalács akkor kész, ha egy villát/fogvájót beleszúrva a villa fogára/fogvájóra már nem ragad tészta.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós pókhálómuffin » Kávés-kakaós torta » Mézeskalács házikó » Körözött görög módra
» Chilis bab Anikó módra » Húsvéti kalács » Sertéskaraj Havanna módra » Gyümölcskalács
» Püspökkenyér Iza módra » Gyros tál arany módra » Csőtészta római módra II. » Mákos köles -Maris módra
» Kakaós-cseresznyés piskóta » Grízpuding DUKAN módra » Aranygaluska Anikó módra » MUFFIN-maradék kalácsból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.