Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi csillagpuncs recept

Kategória:


Hozzávalók:
- 8 dl narancslé (frissen facsart vagy 100%-os)
- 3 dl száraz vörösbor
- 5 cl baracklikőr
- 5 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint 5-10 dkg cukor
- 2-3 késhegynyi szegfűszeg
- 2-3 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 narancs vagy csillaggyümölcs (karambola)

Elkészítés:
A narancslevet, a vörösbort és a baracklikőrt a vaníliás cukorral egy főzőedényben elkeverjük és felmelegítjük, majd hozzákeverjük a fűszereket. A csillaggyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kb. fél cm vékony szeletekre vágjuk, és a puncshoz adjuk.

Tanácsok:
A megtöltött poharakat fel is díszíthetjük: ehhez 1 szelet csillaggyümölcsöt 2 cseresznye közé szúrunk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi madelein » Karácsonyi burgonyasaláta » Litván karácsonyi kenyér » Karácsonyi sajtos pogácsa
» Karácsonyi keksz » Karácsonyi Egg Nogg » Fahéjas keksz (karácsonyi) » Karácsonyi gyümölcskenyér
» Karácsonyi diós krémes » Karácsonyi ajándékgyümölcs » Mézes karácsonyi asztalra » Karácsonyi Bailey's
» Karácsonyi borkrémleves » Karácsonyi édesség » Angol karácsonyi sütemény » Karácsonyi sütemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.