Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi kalács recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15-20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
kevés só,
1 evőkanál rum,
2 egész tojás,
1 citrom héja,
15-17 dkg vaj,
25 dkg áttört túró,
15 dkg mazsola,
12 dkg tisztított, reszelt mandula

Elkészítés:
sütőporral vegyített lisztet a gyúrótáblára szitáljuk, közepére mélyedést nyomunk, abba tesszük a cukrot, tojást, ízeket, rumot; a liszt egy részével sűrű pépet keverünk, arra rakjuk a darabokra vágott hideg vajat, az áttört túrót, a tisztított mazsolát, és mandulát. Liszttel betemetjük, gombóccá összenyomjuk, és a közepéből kiindulva, az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Ovális formára kinyújtjuk, cipóformára összehajtjuk, és zsírozott lemezen sütjük. Sütési ideje: 70-80 perc, gyenge, középmeleg sütőben. Sütés után rögtön bekenjük olvasztott vajjal, és behintjük porcukorral.

Tanácsok:
Bekenésre, sütés után: kevés olvasztott vaj.
Beszóráshoz: kevés porcukorvanilliásat!
vagy gyerekek örömére lecsurgathatjuk csokival!!

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fonott kalács (Update 1) » Kalács(alap tészta) » A királynő kalácsa » Karácsonyi sütemény
» Boci kalács » Almás körtés kalácspuding » Morva kalács » Gyümölcsös kalács
» Kalács csokiöntettel » Karácsonyi csigák » Egyszerű kalács » Fonott kalács(Kata-féle)
» Kürtős kalács » Karácsonyi rumgolyó » Karácsonyi Svéd sonka » Karácsonyi almapuncs


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.