Tutireceptek.hu fejléc

Karalábé saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 fej friss, gyenge karalábé, 5 dkg. vaj(vagy olívaolaj), csipetnyi só, 2 dl. majonézmártás.

Elkészítés:
A karalábé fejeket megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk és a felolvasztott vajon (olívaolajon) mindkét oldalukat puhára pároljuk. Kiszedve hagyjuk kihűlni. Ekkor csipetnyi sóval megszórjuk, majd hideg majonézmártással leöntjük. Néhány órán keresztül hűtőben pihentetjük. A sültekhez kitűnően illik.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jégsaláta Franciska módra » Petrezselymes fejessaláta » Péter téli salátája » Zöldbab saláta 2
» Életerő-saláta » Karalábégaluska » Magos csirkemellsaláta » Campari saláta
» Nyári paradicsomsaláta » Locsolósaláta » Körtés gyümölcs saláta » Egyszerű tésztasaláta
» Diós-sonkás uborkasaláta » Csirkesaláta mogyoróval » Hússaláta oroszosan » Keréktészta saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.