Tutireceptek.hu fejléc

Kefíres lángosom recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
kevés cukros tej
2 kis doboz kefir
1 közepes, főtt krumpli
1-2 tojás

olaj

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni. (A maradék tészta tetejére kevés étolajat öntve, hűtőben napokig eláll.) Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formálunk, majd kerek formára széthúzzuk a lángosokat, és forró olajban, de kis lángon világosra sütjük. Ízesítés: só, fokhagyma, tejföl, sajt ízlés szerint.


A receptet beküldte: Maszat84


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefires csirkesaláta » Meggyes-kefíres szelet » Lángosom » Meggyes-kefíres-gyors
» Janó bá' kefires pitéje » Vegyes kefires saláta » Kefires süti » Kefíres reteksaláta
» Kefíres süti (update 2) » Kefires lecsó » Kefíres-pohara » Az én lángosom
» Kefíres lángos 2. » Kefíres-joghurtos sali » Kefires mexikói leves » Kefires meggyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.