Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kefíres lángosom recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
kevés cukros tej
2 kis doboz kefir
1 közepes, főtt krumpli
1-2 tojás

olaj

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni. (A maradék tészta tetejére kevés étolajat öntve, hűtőben napokig eláll.) Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formálunk, majd kerek formára széthúzzuk a lángosokat, és forró olajban, de kis lángon világosra sütjük. Ízesítés: só, fokhagyma, tejföl, sajt ízlés szerint.


A receptet beküldte: Maszat84


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-kefíres-gyors » Kefires csirkesaláta » Kefíres lángos » Kefíres-pohara
» Gyors kefires fánk » Kefíres prósza » Kefíres tészta » Kefíres mindig jó süti
» Kefíres lángos 2. » Irénke kefires sütije » Kefíres meggyes piskóta » Kefíres sőrkifli
» Kefires lecsó » Tepsis kefires hal » Kefires süti » Lángosom


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.