Tutireceptek.hu fejléc

Kefíres recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tojás
1 kefír (2dl)
1 kefíres pohár kristálycukor
2 kefíres pohár liszt
1/2 kefíres pohár étolaj
1/2 cs. sütőpor

Elkészítés:
Az anyagokat jól összekeverjük. Ízesítésnek a tésztába tehetünk fahéjat és mazsolát. A tetejét vágott dióval vagy kompót darabokkal megszórjuk, majd kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük. (Én őzgerinc formába szoktam, ez épp egy akkora adag.)
Forró sütőbe tesszük és 15 percig nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert a tészta "szalonnás", nyálkás lesz. A 15 perc leteltével mérsékeljük a hőfokot. Végül úgy tudjuk meg, hogy megsült-e a belseje, hogy tiszta, száraz kést vagy hústűt bökünk bele. Ha a kés/tű tiszta marad, nem ragad rá a tészta, akkor kész a finomságunk.

Tanácsok:
Bármilyen gyümölccsel nagyon finom, de nekem a kedvencem a szedres és a meggyes változat (mindkettő befőtt, de lehet fagyasztottból is). A gyümülcsöt alaposan ki le kell csepegtetni, különben eláztatja a tésztát.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Pitypang


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefires rétes » Irénke kefires sütije » Kefíres lepény » Kefíres-sütemény
» Kefíres szelet » Kefíres kiflik » Fincsi kefíres süti » Meggyes-kefíres szelet
» Kefíres lángos 2. » Kefíres lángos » Kefíres ananásztorta » Kefíres bögrés süti
» Kefíres sőrkifli » Kefíres prósza » Kefíres galuska » Kevert (kefíres) sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.