Tutireceptek.hu fejléc

Kekszes almás! recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1kg alma
8dl víz
20dkg cukor
3cs vaníliás pudingpor
50dkg háztartási keksz
Tetejére:
3-4ek kakaópor
4ek porcukor
5dkg vaj
8-10ek víz

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Lábasba rakjuk ráöntünk 5dl vizet,a cukorral elkeverve kb 10perc alatt
puhára főzzük.Közzben a pudingport 3dl vízzel kikeverjük,
az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük,ezalatt
jól besűrűsödik.Egy tepsi alját kirakunk kekszel,
és rá kenjük a krémet.
A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzzel
vízgőz fölött felforraljuk.A tűzről levéve az
5 dkg vajat hozzá adjuk,majd ezt a mázat a keksz
tetejére kenjük.

Tanácsok:
Ha kihűl egy éjszakára tegyük hűtőbe,másnap
kellően megpuhul,és vizes késsel szépen szelhető.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-kekszes » Albert kekszes édesség » Kekszes Lúdláb » Mandulás kekszes finomság
» Citromos-kekszes túrótorta » Fehér csokis kekszes » Dóri kekszes sütije » Kekszes szivárványszelet
» Kekszes túrós piramis » Kekszes -pudingos süti » Kekszes » Tejbegrízes kekszes
» Kekszes "túrós" » Kekszes-pudingos » Kekszes-túrós szelet » Barackos kekszes alagút


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.