Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kevert túrófánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg túró
3 egész tojás
1 kispohár tejfel
25 dkg liszt
1/2 csg sütőpor
csipet só

Elkészítés:
A túrót összetöröm, tojásokkal, tejfellel alaposan összekavarom.
Liszttel összekeverem a sót, sütőport, és a túrós masszához öntöm, csomó mentesre kavarom, és pihentetem egy kicsit.
Bő, két-három ujjnyi forró olajba kanállal nagyobb diónyi gombóckákat szaggatok, szép pirosra megsütöm.
Még melegen vaníliás cukorral megszórom, vagy
savanykás lekvárt adunk hozzá.

Tanácsok:
Duplájára megnőnek, és az olajban maguktól is megfordulnak, ezért egyszerre keveset kell bele tenni.
A masszát el lehet készíteni sokkal hamarabb, mint ahogy sütnénk.
Nagyon kiadós, és finom, könnyű a tésztája.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: csibiusz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert almás bögrés » Banános kevert tészta » Kevert zabpelyhes süti » A legjobb túrófánk
» Kevert zserbó » Kevert gyümölcs süti » Mákos kevert » Kevert csokis sütemény
» Túrófánk (Update1) » Túrófánk2 » Kakaós kevert süti » Túrófánk tünkány módra
» Egyszerű túrófánk » Diós kevert » Túrós kevert » Bálint-napi túrófánkok


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.