Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszos csokifánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dl tej
pici só, pici cukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt
6 tojás

krémhez:
10 dkg étcsokokoládé
30 dkg tejszínhab
5 dkg porcukor
0,5 dl rum

díszítéshez:
25 dkg fehércsokoládé
15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
A tejet a margarinnal, a sóval és a cukorral felforralom. Amikor forr, beleöntöm a lisztet, és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik.
A tűzről levéve hozzáadom a tojásokat, jól eldolgozom, amíg sűrű masszát kapok. Sütőpapírral bélelt, nedves sütőlapra dió nagyságú gömböket formálok.
Előmelegített sütőben, 200-220°C-on sütöm kb. 20-25 percig.
A krémhez a cukrot a habtejszínnel felverem, majd az olvasztott étcsokoládéval és a rummal ízesítem. A fánkokat félbevágom és a krémmel megtöltöm.
A fehércsokoládét gőz fölött felolvasztom, a fánkokat egyenként belemártom, majd kókuszreszelékben meghempergetem.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos rizs » Kókuszos Habtekercs » Kókuszos almatorta » Kókuszos fincsi resztelt
» Mogyorós-kókuszos szelet » Kókuszos csirkemellcsíkok » Kókuszos kocka UPDATE1 » Baranyai kókuszos
» Kókuszos Nutellamisu » Kókuszos malacfüle » Kókuszos kocka » Kókuszos csirkecomb
» Csodakókuszos » Kókuszos muffin » Csokis kókuszos kocka » Kókuszos brownie


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.