Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Körözött-másképp recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
25 dkg juh-, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg minőségi margarin (ha vajjal készítem, hűtőben megkeményedik), 4 db tejszínes krémsajt (az a kis tömlős fehér), 2 púpos evőkanál tejföl, minimum 4 vagy 5 fej lila hagyma (felaprítva), 1 csokor új hagyma (vékonyra felszeletelve, a ZÖLDJÉBŐL is, ami felhasználható, ezt a legvégén keverem bele), 3 gerezd fokhagyma (átpréselve), MUSTÁR (vigyázz, mert markáns, keveset, pikánssá tegye az ízt, de ne uralja) egész köménymag (ízlés szerint), kevés só, őrölt pirospaprika (ízlés szerint, én szépen színesen,nem hókán szeretem), KÉSHEGYNYI őrölt szerencsendió (nem több!)

Elkészítés:
A felkarikázott újhagyma kivételével az egész mennyiséget egy nagy műanyag tálba beleteszem. Robotgép két "bajuszával" összedolgozom. Majd lecserélem - nekem van olyan tárcsás keverőm is a géphez, igaz, már 28 éves, de csodásan működik. Amikor kész, megkóstolom kicsit igazítok rajta vagy mustárral, vagy sóval. Mivel MINDKETTŐBŐL keveset teszek. A mustárral nagyon elronthatom, mert ha többet tennék bele, rossz lenne. u.így MÉRTÉKKEL kezeld a köménymagot! A sok megkeseríti! Van aki az őröltet szereti, no azzal vigyázz! MÉRTÉKKEL!

Tanácsok:
A legfinomabb: fonott kalács szeletekre kenve, vagy nyáron kicsumázott zöldpaprikába tömve, alufóliába beletekerve úgy betenni a hűtőbe. Felkarikázott kiflire téve a felkarikázott paprikát, melyben benne van a körözött! Maga a csoda!
*
Nem lehet abbahagyni... De friss félbarna kenyérrel is finom!
*
Fogyasztás előtt pár órával, vagy előző nap szükséges elkészíteni! Soha ne műanyag tálban, de zománcosban tárold! Minden felhasználás után újból keverd össze, alaposan!

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: SOK kcal
Szénhidráttartalom: SOK gramm
Zsírtartalom: SOK gramm

A receptet beküldte: Georgina Bojana


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi padlizsánkrém » Tonhalas szendvicskrém » Patisszonpástétom » Spárgás melegszendvics
» Hagyományos körözött » Padlizsános kenő » Ananászos éden » Vendégváró tepertőkrém
» Olasz sajtkrém » Tonhalkrém » Francia padlizsános lecsókrém » Húspástétom
» Aszalt szilvás májkrém » Melegszendvics 2 » Cukkinis szendvics » Tojáskrém a'la Kátya


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.