Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Körtés-zabpelyhes süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg körte,
fél citrom leve és reszelt héja,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
15 dkg puha margarin,
5 dkg barna cukor,
5 dkg cukor,
10 dkg méz,
10 dkg finomliszt,
15 dkg zabpehely.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kimargarinozunk, kilisztezünk egy 18 cm-es tortaformát, és az aljába sütőpapírt teszünk.

A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeletejük és gőz fölött puhára pároljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd villával alaposan összetörjük. Ezzel megvan a körtelepépünk, ez lesz a süti tölteléke.

A margarint, a kétféle cukrot és a mézet takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk. Ahogy a cukor felolvadt, levesszük a tűzről, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl, és összekeverjük a liszttel meg a zabpehellyel.

A zabpelyhes keverék felét belenyomkodjuk az előkészített tortaformába. Rásimítjuk a körtés tölteléket, és ezen egyenletes rétegben elosztjuk a maradék zabpelyhes keveréket.
A sütit 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd csak akkor nyúlunk hozzá, ha teljesen kihűlt. Ezután ugyanúgy szeleteljük, mint egy tortát.

Tanácsok:
Kínálhatunk hozzá vaníliasodót vagy vaníliafagyit.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokihab, csokikrém » Gyors kocka » Kőrózsa » Orosz édesség (túrós)
» Yunus-féle Linzer » Mézes diókrém » Kínai gyöngyök » Rákóczy túrós
» Cseresznyés kocka » Palacsinta másként » Hatlapos krémes » Fagyi szelet 2.
» Finom epres piskótarolád » Gesztenyegolyó 1 » Mogyorós golyócskák » Gyömölcsös töltött kifli


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.