Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis lepények recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
1 db tojás

2 dl olaj
fahéj
barack dzsem
olaj

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hideg sós vízben feltesszük főni.

Ha megfőtt, leszűrjük, krumplinyimon átnyomjuk és kihűtjük. Ha kihűlt a krumpli beleütjük a tojást, megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk.

Enyhén lisztezett munkalapon 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinte darabokra vágjuk.

Forró olajban szép pirosra kisütjük. Fahéjjal, sárgabarack dzsemmel kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Krumplis pogácsa" » Krumplis fasírt » Krumplisaláta gazdagon » Krumplisaláta csirkemellel
» Krumplis palacsinta, 2p/db » Kapros túrós krumplisült » Kedvenc krumplis pogácsánk » Puha krumplispogácsa
» Gyors krumplis tészta » Virslis krumplisaláta » Gyors krumplis fánk » Krumplis mineknevezzem
» Krumplis gánica másképp » Krumplis bere II » Virslis-krumplis golyók » Krumplis ropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.