Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis lepények recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
1 db tojás

2 dl olaj
fahéj
barack dzsem
olaj

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hideg sós vízben feltesszük főni.

Ha megfőtt, leszűrjük, krumplinyimon átnyomjuk és kihűtjük. Ha kihűlt a krumpli beleütjük a tojást, megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk.

Enyhén lisztezett munkalapon 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinte darabokra vágjuk.

Forró olajban szép pirosra kisütjük. Fahéjjal, sárgabarack dzsemmel kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplispogácsa » Illatos krumplisaláta » Andi krumplis pogácsája » Krumplisgombóc leves
» Krumplis ropogós » Poharas krumplis pogácsa » Hagyományos krumplistészta » Krumplis burek
» "Krumplis pogácsa" » Puha krumplispogácsa » Krumplis fánk » Krumplisaláta másképpen
» Sváb krumplisaláta » Krumplis gofri » Újkrumplis tonhalsaláta » Krumplis burek II.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.