Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Langalló (Kenyér lángos) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30dkg liszt
1 kávéskanál só
fél élesztő
5 dkg zsír
1 tejföl
csipet cukor
tej a kelesztéshez
Feltét (bacon,sonka,sajt,hagyma karikák....)

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a tejbe, ezután kelesztés következik. Gyúrjuk össze a hozzávalókat az élesztőt és megint kelesszük.Gyújtsuk ki és ujjnyi vastagságú legyen a tészta,mehet a tepsibe. A tetejét kenjük meg tejföllel,amit aztán sózzunk meg.A tetejére tegyünk sonkát,bacont,reszelt sajtot,hagyma karikákat...
Mehet az előmelegített sütőbe, gázsütő esetén 4-5 fokozat,30-35 perc alatt kész is.

Tanácsok:
Ha nagy adagot akarunk (pl egy 4-5 tagú család esetében)akkor vegyük duplán a hozzávalókat és a nagy gáztepsiben süssük meg a langallót.
Nagyon sokféle feltéttel elkészíthető,mindenkinek az izlésére van bízva mit is tesz a tésztára.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Ercsu7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes püspökkenyér 2 » Barátosném lángosa » Cukkini kenyér » Finom Tea Kenyér Kanadából
» Dolgozó nő kenyere II. » Fehér kenyér » Burgonyás kenyér » Virslis lángos
» Zabsüti/sós kenyérpótló » Rozsos kenyér » Francia Kenyér » Tönköly félbarna kenyér
» Lightos lángos » Püspök kenyér (poharas) » Az én lángosom » Kenyér alaptészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.