Tutireceptek.hu fejléc

Diós répakenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg grahamliszt
10 dkg finomliszt
1 mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
1 mokkáskanál sütőpor
1,5 dl olaj
17 dkg barna cukor
3 tojás
1 narancs reszelt héja
12 dkg durvára vágott dió
12 dkg aszalt sárgabarack, vagy nagyszemű mazsola
20 dkg reszelt sárgarépa
Tetejére

20 dkg krémtúró
1 narancs héja
16 fél dió

Elkészítés:
Az átszitált lisztekhez adom a sütőport, és a fűszert. Az olajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, a lisztet is hozzáadom. A reszelt narancshéjjal fűszerezem, a diót, az aszalt sárgabarackot, a répát belekeverem, végül a felvert tojásfehérje habot adom hozzá. A masszát egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett püspökkenyérformába simítom. Közepes lángon, 170 fokon kb. 1 órát sütöm. Még melegen kiborítom, kihűtöm, és krémtúróval megkenhetem, és narancshéjjal meg a dióval díszítem.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos sárgarépakenyér » Mézeskalács (Kata-féle) » Kekszes madártej » Flódni torta
» Fekete erdő desszert » Apus kedvence » Métereskalács » Túrós almás muffin
» Hamis Eszterházy golyók » Lajcsi-szelet » Meggyes kekszgolyó » Habos-almás "pite"
» Diétás muffin másként » Holland szelet » Citromkrémes kakaóstészta » Ananászforgács


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.