Tutireceptek.hu fejléc

Házilag sült kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
3 csésze langyos víz
1 és fél evőkanál cukor
2 csomag szárított élesztő vagy friss élesztő
1 és fél evőkanál tengeri só
6 és fél csésze liszt

Elkészítés:
Az élesztőt oldjuk fel a cukros langyos vízben

várjunk meg, amíg felfut, majd keverjük bele a lisztbe,adjuk hozzá a sót addig kevergessük, míg minden hozzávaló feloldódik.
Gyúrjuk össze alaposan, míg egy egyenletes, könnyű masszát kapunk belőle a kis cipőt, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk húsz percig kelni a hűtőszekrényben.

Mikor kivettük lisztezzük be enyhén a felületét, és tegyük a tepsibe itt is hagyjuk még egy fél órát pihenni.

Ezután melegítsük elő a sütőt 250 fokra, majd vágjuk be a kis cipók tetejét enyhén kereszt alakba, és tegyük be a sülni..

azért kell bevágni a tetejét, hogy a fölösleges páratartalom könnyebben tudjon távozni belőle


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vienetta házilag » Twix házilag » Joghurtos tönkölykenyér » Egyszerű mediterrán kenyér
» Barátság kenyér /10 napos/ » Köményes-rozsos kenyér » Kenyérpótló » Olivabogyós kenyér
» Tönkölylisztes kenyér » Martini házilag » Sütőtökkenyér(másképpen) » Csoki darabos püspökkenyér
» Rozmaringos ünnepi kenyér » Tuti jó kenyér » Az én kenyerem » Sajtos kenyérkék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.