Tutireceptek.hu fejléc

Házilag sült kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
3 csésze langyos víz
1 és fél evőkanál cukor
2 csomag szárított élesztő vagy friss élesztő
1 és fél evőkanál tengeri só
6 és fél csésze liszt

Elkészítés:
Az élesztőt oldjuk fel a cukros langyos vízben

várjunk meg, amíg felfut, majd keverjük bele a lisztbe,adjuk hozzá a sót addig kevergessük, míg minden hozzávaló feloldódik.
Gyúrjuk össze alaposan, míg egy egyenletes, könnyű masszát kapunk belőle a kis cipőt, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk húsz percig kelni a hűtőszekrényben.

Mikor kivettük lisztezzük be enyhén a felületét, és tegyük a tepsibe itt is hagyjuk még egy fél órát pihenni.

Ezután melegítsük elő a sütőt 250 fokra, majd vágjuk be a kis cipók tetejét enyhén kereszt alakba, és tegyük be a sülni..

azért kell bevágni a tetejét, hogy a fölösleges páratartalom könnyebben tudjon távozni belőle


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenyérpuding(Kata-féle) » Langalló (Kenyér lángos) » U1-es zabkorpás kenyér » Csokoládé házilag
» Knoppers házilag » Zöldséges kenyér » Afrikai kenyér » Lenmagos, gépi kenyerem
» Fahéjas püspökkenyér » Házilag készített majonéz » Párizsi bundáskenyér » Babapiskóta házilag
» Egyszerű teakenyér » Paszuly konzerv házilag » Fehér gyümölcskenyér » Zabfalatok - házilag


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.