Tutireceptek.hu fejléc

Krumplilángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50dkg liszt
1kg krumpli
1ek. olaj
1 tojás


Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, nagyjából felszeleteljük, sós vizben megfőzzük majd összetörjük vagy átnyomjuk burgonyatörőn. Kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet, olajat, tojást és izlés szerint sót!
Jól összedolgozzuk és hengert formálunk belőle. Kis szeleteket vágunk és köralakura nyújtjuk azokat.A kinyújtott cipókat a tűzhelyen vaslapon vagy teflonmentes serpenyőben megsütjük.

Tanácsok:
Folyamatosan lisztezzük a nyúródeszkát mivel elég hamar odaragad a tészta nyújtás közben.
És ha vaslapon készítjük ne felejstük el két cipó sütése között a vaslapot késsel lekaparni.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Pandika19900609


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepertős krumplilángos » Krumplilángos 2 » Tartós lángos » Burgonyás cukkínis lepény
» Gépi foszlóskalács » Farmerbukta » Olivás stangli » Egyszerű házi fehérkenyér
» Bundás kenyér - másként » Lekváros-kakaós kifli » Egreslepény » Sós, burgonyás kifli
» Finom túrós lepény » Dolgozó nő kenyere II. » Gyümölcsös kalács » Cukkini zsemle!


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.