Tutireceptek.hu fejléc

Krumplilángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50dkg liszt
1kg krumpli
1ek. olaj
1 tojás


Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, nagyjából felszeleteljük, sós vizben megfőzzük majd összetörjük vagy átnyomjuk burgonyatörőn. Kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet, olajat, tojást és izlés szerint sót!
Jól összedolgozzuk és hengert formálunk belőle. Kis szeleteket vágunk és köralakura nyújtjuk azokat.A kinyújtott cipókat a tűzhelyen vaslapon vagy teflonmentes serpenyőben megsütjük.

Tanácsok:
Folyamatosan lisztezzük a nyúródeszkát mivel elég hamar odaragad a tészta nyújtás közben.
És ha vaslapon készítjük ne felejstük el két cipó sütése között a vaslapot késsel lekaparni.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Pandika19900609


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepertős krumplilángos » Krumplilángos 2 » Házi magvas zsemle » Kelt ostoros réteskalács
» Mandulás-csokis keksz » Káposztás pogácsa1 » Húsvéti kalács » Pudingos-almás kocka
» Krumpliskenyér » Gépi házikenyér » Kakaós fonottkalács » Csapati
» Vörösáfonyás péksütemény » Gépi foszlóskalács » Kakaós Kalács » Sós kenyértorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.