Tutireceptek.hu fejléc

Lencsesalátám recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
35 dkg lencse
15 dkg póréhagyma
2 evőkanál cukor
almaecet
petrezselyem
babérlevél
őrölt bors


Elkészítés:
Az előkészített lencsét a babérlevéllel és sóval annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi jól ellepi. Ha megpuhult, szűrd le és hagyd kihűlni. A póréhagymát tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre, majd keverd össze a lencsével. Készíts annyi páclevet, amennyi ezt a keveréket majd ellepi: a vízbe tégy ecetet, sót, cukrot, őrölt borsot és finomra vágott petrezselymet. A levet öntsd a lencsére és tedd legalább két órára hideg helyre, hogy összeérjen .


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg tésztasaláta » Light frankfurti saláta » Sörös saláta füstölt baconnel » Zeller saláta
» Citromos csónakok » Orosz burgonyasaláta » Tonhalas vegyes saláta » Zöldfűszeres light saláta
» Kecskesajtos paradicsomsaláta » Virslis karfiol » Saláta koktélrákkal » Tojásos vegyes saláta
» Szójás-gyömbéres öntet » Kukoricasaláta Kaliforniából » Csirkesaláta / NoSalty » Nyári kapros saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.