Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsesalátám recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
35 dkg lencse
15 dkg póréhagyma
2 evőkanál cukor
almaecet
petrezselyem
babérlevél
őrölt bors


Elkészítés:
Az előkészített lencsét a babérlevéllel és sóval annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi jól ellepi. Ha megpuhult, szűrd le és hagyd kihűlni. A póréhagymát tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre, majd keverd össze a lencsével. Készíts annyi páclevet, amennyi ezt a keveréket majd ellepi: a vízbe tégy ecetet, sót, cukrot, őrölt borsot és finomra vágott petrezselymet. A levet öntsd a lencsére és tedd legalább két órára hideg helyre, hogy összeérjen .


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ezersziget csirkesaláta » Gombasaláta majonézzel » Sanvanyúkáposzta-saláta » Sajtos-sonkás saláta
» Uborkasaláta télire » Tzatziki saláta, paleosan » Ananászos rizssaláta » Mindentbele 24 órás savanyú
» Kínai kelsaláta » Sütőtöksaláta tojással » Fincsi sali » Bolgar salata
» Palermói saláta » Tejszínes gombamártás » Nemcsak sárgarépa saláta » Tarka tavaszi saláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.