Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros lángos recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt (felére daraliszt, sima liszt),
2 db tojás nagyságú burgonya,
1 dkg só,
3 dk élesztő,
1 dl tej,
1 db tojás,
1 kávéskanál vaj,
1 csipet cukor,
reszelt sajt,
fokhagyma vagy ketchup.

Elkészítés:
A burgonyát héjába sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón átpasszírozzuk. Az élesztőt a tojással, a vajjal, a csipet cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszthez beletesszük a csipet (1 dkg) sót, majd a burgonyát és a felfuttatott tejet a többi tartozékokkal. Kalácstésztává dolgozzuk ki, majd kelni hagyjuk fél órát, majd egy tojásnál nagyobb cipókra osztjuk és ezeket lisztezett deszkára rakva még egy rövid ideig kelesztjük. Közben a serpenyőben olajat hevítünk. A deszkán megkelt cipókat kézzel kisebb palacsinta formájúra széthúzzuk és a forró, bő olajban kisütjük. A forró olajban a tészta nagy hólyagokat vet, barnás aranysárgára sül. A kész lángost fogóval kivesszük, és hagyjuk lecsepegni az olajtól. Forrón tálaljuk, sót külön adunk hozzá mindenki tetszése szerint. Fokhagymával, reszelt sajttal, ketchuppal kínáljuk. A gyerekeknek lekvárral is tálalhatjuk. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres kelt lángos » Kapros juhtúrós lángos » Pikans izü sajtos langos » Finom lángos
» Lusta lángos 2. » Tejfölös lángos » Magyaros kapros pulykamell » Finom lusta lángos
» Lusta lángos a hűtőből » Magyaros zöldbab főzelék » Magyaros parasztlakoma » Lángos kicsit másképp
» Tepertős krumplilángos » Töltött lángos » Szatyros lángos » Magyaros pontykocsonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.