Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis kenyérlángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg langyos héjában főtt krumpli
2 cs. szárazélesztő
10 dkg sütőmargarin

3 dl meleg tej
kb. 30 dkg liszt

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, finomra lereszeljük. Kelesztőedénybe tesszük. Hozzáöntjük a tejet, melybe beletettük az élesztőt és a sót. Felolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük. Végül részletekben hozzáadjuk a lisztet, amíg könnyen kezelhető, már nem ragacsos tésztát kapunk. Lezárjuk a tálat.
Meleg helyen 45 percig kelesztjük (én a sütőt szoktam 37 c körüli hőmérsékletre beállítani).
Ha szépen megkelt, kis liszttel a tálban összedolgozzuk, majd kiolajozott tepsibe nyomkodjuk (egy nagy vagy két kis tepsi).
170 c-on fél óra alatt megsül.

Tanácsok:
Zöldségkrémleves, bableves mellé jól illik.
Nagyon egyszerű és finom. Frissen fogyasszuk. Fontos, hogy ne hideg krumplivak dolgozzunk, ha másnapos, kicsit mikrózzuk meg.

Az elkészítése kb. két óra, de munka nem sok van vele.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: drnéni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újkrumplis tonhalsaláta » Hamis krumplisaláta » Elzászi kenyérlángos » Krumplis csirke (bulgár)
» Mediterrán krumplisaláta » Poharas krumplis pogácsa » Krumplis ínyenc csemege » Krumplis gofri
» Krumplis sajtgolyó » Krumplis pogácsa olajjal » Krumplis tarhonya » Kapros túrós krumplisült
» Vicky krumplisalátája » Hagymás krumplisaláta » Mángoldos krumplis köret » Krumplis rétes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.