Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis kenyérlángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg langyos héjában főtt krumpli
2 cs. szárazélesztő
10 dkg sütőmargarin

3 dl meleg tej
kb. 30 dkg liszt

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, finomra lereszeljük. Kelesztőedénybe tesszük. Hozzáöntjük a tejet, melybe beletettük az élesztőt és a sót. Felolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük. Végül részletekben hozzáadjuk a lisztet, amíg könnyen kezelhető, már nem ragacsos tésztát kapunk. Lezárjuk a tálat.
Meleg helyen 45 percig kelesztjük (én a sütőt szoktam 37 c körüli hőmérsékletre beállítani).
Ha szépen megkelt, kis liszttel a tálban összedolgozzuk, majd kiolajozott tepsibe nyomkodjuk (egy nagy vagy két kis tepsi).
170 c-on fél óra alatt megsül.

Tanácsok:
Zöldségkrémleves, bableves mellé jól illik.
Nagyon egyszerű és finom. Frissen fogyasszuk. Fontos, hogy ne hideg krumplivak dolgozzunk, ha másnapos, kicsit mikrózzuk meg.

Az elkészítése kb. két óra, de munka nem sok van vele.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: drnéni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis ropogós » Gyors krumplis fánk » Fetás krumplisült » Töltött krumplis fánk
» Krumplis gombóc » Fiti féle krumplis pogácsa » Krumplis pite » Elzászi kenyérlángos
» Kolbászos kenyérlángos » Krumplis puffancs » Hagymás-krumplis pogácsa » Kapros, krumplis halfilé
» Krumplis gánica másképp » Krumplis pogácsa olajjal » Krumplís omlett » Kapros kenyérlángos


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.