| Krumplis kenyérlángos receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kg langyos héjában főtt krumpli 2 cs. szárazélesztő 10 dkg sütőmargarin só 3 dl meleg tej kb. 30 dkg liszt Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, finomra lereszeljük. Kelesztőedénybe tesszük. Hozzáöntjük a tejet, melybe beletettük az élesztőt és a sót. Felolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük. Végül részletekben hozzáadjuk a lisztet, amíg könnyen kezelhető, már nem ragacsos tésztát kapunk. Lezárjuk a tálat. Meleg helyen 45 percig kelesztjük (én a sütőt szoktam 37 c körüli hőmérsékletre beállítani). Ha szépen megkelt, kis liszttel a tálban összedolgozzuk, majd kiolajozott tepsibe nyomkodjuk (egy nagy vagy két kis tepsi). 170 c-on fél óra alatt megsül. Tanácsok: Zöldségkrémleves, bableves mellé jól illik. Nagyon egyszerű és finom. Frissen fogyasszuk. Fontos, hogy ne hideg krumplivak dolgozzunk, ha másnapos, kicsit mikrózzuk meg. Az elkészítése kb. két óra, de munka nem sok van vele. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: drnéni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |