Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros gombás húsgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb,
50 dkg csiperkegomba,
1 vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 tojás,
1 evőkanál édes nemes paprika,
1 teáskanálnyi csípős paprikakrém,
1 csokor petrezselyem,
só,
olaj.

Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, kockákra vágjuk, és apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A gomba szárát letörjük, a kalapjáról lehúzzuk a héját, a szárát megtisztítva apróra vágjuk és a húshoz keverjük. A héjától megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a konyhakész, fokhagymaprésen áttört fokhagymával együtt a darált húshoz keverjük. A száráról lecsipkedett petrezselymet megmossuk, felaprózzuk, és a húshoz keverjük. Beletesszük a tojást, a pirospaprikát, sóval ízesítjük, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Bevizezzük a kezünket, és a masszából kanálnyi gombócokat formálunk, a két kezünk között kissé ellapítjuk. Olajjal megkent forró sütőlapon, vagy serpenyőben hevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Frissen készített nyári salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás vegyessaláta » Gombás rakott csirke » Gombás keltorta » Gombás marhahús finoman
» Tojásos-gombás tekercs » Húsgombóc, mint levesbetét » Sajttal töltött húsgombóc » Gombás zöldséges ragu
» Egri húsgombócleves » Gombás sonkatekercs » gombás fasírt » Gombás-sonkás sörkorcsolya
» Májas gombás pite » Gombás, rakott tök » Spárga és gombasaláta » Gombás szelet sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.