Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májgombóc-húsgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj vagy darált hús
4 tojás

1 db vöröshagyma bors
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A májat darabolom, és a vöröshagymát is,bele teszem az aprító gépbe, és péppé zúzom,majd egy nagyobb tálba rakom, a tojásokat sót borsot hozzá adom, jó elkavarom, és annyi zsemlemorzsát adok hozzá,hogy könnyen össze álljon, majd kis kanállal kiveszek belőle és gombócokat formálok.

De lehet hosszú nudlikat készíteni és azt el darabolni és gombócát formálni.

Ezután egy tálcára teszem szorosan egymás mellé
ami be fér a mélyhűtőbe. Igy hagyom 24 óráig.
Másnap egy dobozban vagy zacskóba teszem.
majd vissza teszem a mélyhűtőbe.

A darált hússal a fenti módon járok el. A hagymát lereszelem.

Tanácsok:
Azért van erre szükség mert fagyottan már nem ragadnak össze. Nagyon sokáig el tartható és mindig kilehet venni belőle.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack leves másként » Sóskaleves » Tárkonyleves » Öreganyám levese
» Padlizsánkrém leves » Pikáns sajtleves » Erdélyi korhelyleves gombával » Francia hagymaleves 1
» Avokádó krémleves csirkével » Savanyú répa leves » Laskagomba leves » Sonkaleves húsvétkor
» Téli sali » Tejszínes málnakrémleves » Lazac saláta » Mazsolás vanílialeves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.