| Burgonyaleves korianderrel receptLevesek Hozzávalók: • 50 dkg sárgarépa • 4 dkg vaj • 1 fej vöröshagyma • 2 db burgonya • só • fehérbors • olaj • 1 csokor friss koriander • ½ csokor petrezselyem • 1 liter húsalaplé • 1,5 dl tejszín • 1 db citrom Elkészítés: A vajat felhevítjük, kevés olajat is öntünk rá. Ebben a zsiradékban kezdjük pirítani a szeletekre vágott vöröshagymát. A burgonyát feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. A vékony lapokra vágott sárgarépa is az edénybe kerül, majd sózzuk, borsozzuk. Friss korianderrel, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felöntjük a húsalaplével, és addig főzzük, míg a zöldségek puhára nem főnek. Ekkor összeturmixoljuk. A levest visszahelyezzük a tűzre, és beleforraljuk a tejszínt. Néhány csepp citromlével pikánssá tesszük. Még egyszer felforraljuk, majd még melegen tálaljuk. Petrezselyemmel díszítjük. A receptet beküldte: julianna54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |