Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májsajt recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
25 dkg sertéslapocka
20 dkg zsírszalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
2 tojás
őrölt bors, majoránna, só

Elkészítés:
A májat, a húst, a zsírszalonnát meg a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd finomra daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojásokat, sóval, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Egy hosszúkás formát alufóliával kibélelünk, és vajjal vastagon megkenjük. A májas masszát belesimítjuk, a fóliát ráhajtjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 220°C-on 80-85 percig gőzöljük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd 3-4 órám hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla és vékony szeletekre vágva tálra, tesszük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres sajthalmocskák » Libamájas szendvicskrém » Avokádókrém sajtkrémmel » Tejfölös melegszendvics krém
» Lazackrémes szendvics » Sárgarépás reggeli krém » Nyúlmájkrém » Lyukas kenyér
» Melegszendvics olajban sütve » Füstöltkrém » Erdélyi zakuszka » Kéksajtos krém
» Garnélás falatok » Olasz melegszendvics II. » Melegszendvicskrém » Tojás zsemlében sütve


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.