Tutireceptek.hu fejléc

Májsajt recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
25 dkg sertéslapocka
20 dkg zsírszalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
2 tojás
őrölt bors, majoránna, só

Elkészítés:
A májat, a húst, a zsírszalonnát meg a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd finomra daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojásokat, sóval, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Egy hosszúkás formát alufóliával kibélelünk, és vajjal vastagon megkenjük. A májas masszát belesimítjuk, a fóliát ráhajtjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 220°C-on 80-85 percig gőzöljük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd 3-4 órám hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla és vékony szeletekre vágva tálra, tesszük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos kacsahúspástétom » Sajttal töltött virsli » Pástétom » Esti vacsi
» Serpenyős melegszendvics » Paradicsomos bruschetta » Párizsikrém- akár diétához is » Sonkapuding
» Krémsajt pástétom » Gombás libamáj puding » Lyukas kenyér » Egyszerű hidegtál
» Zöldfűszeres kecskesajt » Füstölt lazackrém » Tonhalas-zelleres krém » Hagymás toast


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.