Tutireceptek.hu fejléc

Gombás libamáj puding recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
30 dkg erdei gomba
50 dkg libamáj
3 tojás
5 dkg vaj
3 db zsemle
1 dl aszpik
tej
reszelt sajt
só, bors

Elkészítés:
A felütött tojást vajjal és reszelt sajttal összekeverjük. A zsemléket tejbe áztatjuk, ha megpuhultak, apró lyukú szűrűn átpasszírozzuk őket, sóval, borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojásos habarást. A libamájat megsütjük, majd apróra vágjuk. A gombát is felaprítva, enyhén sózva megpároljuk. A pudingformákat vajjal kikenjük, és belerétegezzük a hozzávalókat: massza, gomba, máj. Az alsó és a felső réteg a tojásos keverék legyen. Forró gőz fölött 1 órán át főzzük, ha kihűlt, aszpikkal bevonjuk, hűtőben lehűtve tároljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládépuding » Epres-pudingos süti » Gombás sertésragu » Gombaszószos szelet
» Mustáros-gombás szelet » Csirkés -Gombás batyu » Gombás tekercsek » Pudingos csokoládés kockák
» Diópuding » Narancsos puding » Gombász-tészta » Cherrys, gombás homár
» Sonkapuding » Gombás burgonyarolád » Gombás pulykamell » Gombás csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.