Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos guba aszaltszilva-kompóttal recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2csomag gubarúd vagy kifli
1liter tej
1csomag vaníliás cukor
3evőkanál cukor
5dkg vaj vagy Rama margarin
15dkg darált mák
5dkg porcukor
1dl méz
Kompóthoz:30dkg magozott aszalt szilva
néhány szem szegfűszeg
1-2darab fahéj

Elkészítés:
A gubarudakat a vágás mnetén eltördeljük(vagy a kifliket felkarikázzuk).A szeleteket tésztaszűrőbe borítjuk,majd kétszer-háromszor vaníliás,édes,forró tejet szűrünk át rajtuk.Nagy teflonserpenyőben vajat olvasztunk,a tésztát forró vajban megforgatjuk,kicsitm eg is pirítjuk.Tálra szedjük,cukros mákkal megszórjuk,forró mézzel meglocsoljuk.Melegen tálaljuk.A magozott aszlat szilvát kevés vízzel(cukor nélkül)feltesszük főni,a szegfűszeget és a fahéjat beleszórjuk.Melegen vagy hidegen a meleg mákos guba melllé kínáljuk.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos kevert » Citromkrémes mákos szelet » Mákos sárgarépakenyér » Diós mákos fogyis muffin
» Francia mákos krémes » Almás-mákos csiga » Meggyes mákos muffin » Mákos és diós muffin
» Mákos muffin almával » Rakott mákostészta » Diós-mákos almás pite » Meggyes-mákos palacsinta
» Mákos bobajka » Mákkrémes mákos keksz » Császártöltési mákos guba » Mákosguba másképpen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.