Tutireceptek.hu fejléc

Mákos sárgarépakenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Mákos sárgarépakenyér

előkészület: 30 perc
sütés: 60 perc

hozzávalók 4 főre

15 dkg margarin
17 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja + 1/2 leve

4 tojás
25 dkg sárgarépa
10 dkg liszt
15 dkg darált mandula / mogyoró
10 dkg darált mák
1 cs sütőpor

Elkészítés:
A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és -lével, csipetnyi sóval habosra keverjük.
A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát nem kapunk.
A reszelt sárgarépát beleszórjuk. Ezután a liszt, a darált mandula, és a mák kerül bele. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.
Egy gyümölcskenyérformát kibélelünk papírral, és a tésztával megtöltjük. (Én egy csatos, kuglófbetétes sütőformában sütöttem, amit sütősprayvel fújtam be.)
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd a tepsit a sütőbe toljuk, 15 perc múlva 160-170 fokra visszavesszük, és kb. 40 percig sütjük még.
A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és csak azután szeleteljük fel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fordított meggyes mákos » Rakott mákostészta » Bögrés mákos másképp » Almás-mákos rakott kifli
» Bögrés- mákos sütemény » Habos mákos » Mákos rudacska » Kefíres-mákos
» Az én mákos gubám » Almás-mákos "kétperces" » Mákos körtés süti » Mákos koszorú
» Vastag mákos süti » Meggyes-mákos palacsinta » Mákos guba másképp » Mákospite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.