Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes mákos parfé recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
5 dl tej
1 ek vanília aroma
4 ek cukor vagy 3 ek édesítő
3 tojás
3 ek méz
2 dl tejszín
5 dkg darált mák

Elkészítés:
A tejet a tejszín felével felforraljuk. Egy másik edényben a tojások sárgáját a vaníliával, a cukorral és a maradék tejszínnel kikeverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a forró tejhez és gyenge tűzön keverés mellett összemelegítjük, de már nem forraljuk. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a mézet és a mákot. Amikor teljesen kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből felvert habot és alufóliával bélelt formában megfagyasztjuk. Tálaláskor kiborítjuk, tejszínt vagy gyümölcsöket adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes mézes minikrémes » Mézes csirke 2. » Mákos vaj » Mákos rakott kifli
» Mézespuszedlí » Mákos őzgerinc » Mákos túrótorta » Hamis mézeskalács
» Öntött mézes » Kevert mákos citromkrémmel » Mandulás mézes » Mézes-mustáros tarja
» Habos mákos Ilitől. » Kekszes-mákos sütemény » Mákos sárgarépakenyér » Feketeerdő parfé


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.