Tutireceptek.hu fejléc

Mézes mákos parfé recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
5 dl tej
1 ek vanília aroma
4 ek cukor vagy 3 ek édesítő
3 tojás
3 ek méz
2 dl tejszín
5 dkg darált mák

Elkészítés:
A tejet a tejszín felével felforraljuk. Egy másik edényben a tojások sárgáját a vaníliával, a cukorral és a maradék tejszínnel kikeverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a forró tejhez és gyenge tűzön keverés mellett összemelegítjük, de már nem forraljuk. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a mézet és a mákot. Amikor teljesen kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből felvert habot és alufóliával bélelt formában megfagyasztjuk. Tálaláskor kiborítjuk, tejszínt vagy gyümölcsöket adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Light mákos guba » Mézes szamóca-limonádé » Mézes-narancsos csirkecomb » Parféházikó
» Betty mézeskalácsa » Karácsonyi mézes figurák » Bögrés mákos süti » Mákos guba másmódon
» Szilvás-mákos piskótatorta » Túrós mézes » Mákos bögrés süti » Kavart mákos
» Adventi mézeskalács » Meggyes mákos » Mézes meggyes, rácsozva » Kókuszos mézes kocka


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.