Tutireceptek.hu fejléc

Mákos túrókocka recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
5 tojás,
4 evőkanál víz,
7 evőkanál porédesítő,
4 evőkanál darált mák,
3 evőkanál csökkentett szénhidráttartalmú liszt,
1 kiskanál sütőpor

A krémhez:
2 dl tejszín felverve,
25 dkg túró,
1 natúr joghurt,
folyékony édesítő,
1 púpos kanál zselatin,
2 narancs.

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból a szokott módon gáztepsiben mákos piskótát sütünk. (Én először a tojásfehérjét szoktam felverni a vízzel, majd hozzáadom a sárgáját, az édesítőt és a végén az összekevert lisztet, sütőport és mákot.) A kisült piskótát még melegen hosszában félbevágjuk.
A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a túrót, és az édesítőt. (Ízlés szerint.) A joghurtot forráspontig melegítjük, majd belekeverjük a zselatint és addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvad. Ekkor a túrós krémhez adjuk. Egy kicsit félreteszünk belőle, amivel majd a fölső lap tetejét megkenjük, a többihez pedig hozzákeverjük az apró kockákra vágott narancsot. (Lehet más gyümölccsel is, pl eper). Betöltjük a 2 piskóta lap közé, majd a félretett krémmel megkenjük a sütemény tetejét is. Hűtőben dermesztjük 1-2 órát, majd négyzet alakúra vágjuk. Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

Kalóriatartalom: 84/db kcal
Szénhidráttartalom: 5,5/db gramm

A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákoska » Mákos-szilvás püspökkenyér » Light mákos guba » Bögrés mákos, dióval
» Mákospite » Mákos és diós beigli » Mákos tészta muffin » Mákos citromos süti
» Citromos-mákos muffin » Mákos-köles süti » Mézes mákos szelet » Mákos puliszka
» Mákos-szezámos sósrúd » Mákos bögre » Szilvás-mákos kalács » Fordított meggyes mákos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.