Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsermák-mákos zserbó recept

Kategória:


Hozzávalók:
80 deka liszt
20 dkg glukonon vagy más édesítőpor
1 csomag sütőpor
2 db tojás
40 dkg zsír
1 élesztő
3 dl tej (annyi , amennyit felvesz a tészta, hogy nyújtható állaga legyen)
1 ek zsír (a tepsi kikenéséhez)

A töltelékhez

40 dkg mák (darált)
20 dkg glukonon vagy más édesítőpor
50 dkg baracklekvár

A mázhoz:

10 deka diabetikus főzőcsokoládé
2 e.k. étolaj

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk és 5 részre szétosztjuk és elnyűjük.

Kizsírozott tepsibe rakjuk a következő sorrendben: tészta, lekvár, mákos glukonon, tészta, és így tovább, tésztával fejezzük be.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 percig sütjük. A tepsiből, ha kicsit kihűlt, kifordítjuk, az alja lesz a teteje, és ha teljesen kihűlt, bevonjuk a csokibevonóval.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskótás zserbó » Diós-lekváros zserbó » Zserbó F.N.A. » Diós zserbó
» Zserbó X » Zserbószelet (kiadós) » Zserbógolyók meggyel » Zserbó golyó
» Mézes zserbó gazdagon » Zserbógolyó bonbon » Zserbó zsiinaa módra » Krém zserbó
» Zserbó-Canderelel keszitve » Gesztenyés, diós zserbó » Zserbó másképp » Mézes fincsi zserbó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.