Tutireceptek.hu fejléc

Ricottás-mákos torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 deka liszt
fél tk. sütőpor
5 deka cukor
8 deka vaj
1 tojás
1 csipet só

A krémhez:
50 dkg ricotta
20 dkg krémsajt
4 dl tejföl
1 teavaj olvasztva
15 deka cukor
2 tojás
15 dkg darált mák
1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 26 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (mák kivétélevel) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a darált mákot. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál mákosat és így tovább amíg a krémből tart. Nem kell kenegetni, magától fog terülni a töltelék.

175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia csoki torta » Epres-Tejszínes Túrótorta » Joghurtos almatorta » Pepita-torta
» Citromkrém (tortára) » Csirke torta Kati módra » Vörös bársony torta » Citromos nyári torta
» Túrós cseresznyetorta » Az én csokitortám :) » Csokis tejbegríz-torta » Diétás habos almás torta
» Foldieper túrótorta » Vodkás fügetorta » Krémes krémtorta » Lisztmentes csokitorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.