Tutireceptek.hu fejléc

Máktorta(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg cukor
5 dkg méz
15 dkg finomra darált mák
2 evőkanál édes morzsa
6 tojás
1 citrom
őrölt fahéj
feketeribizli lekvár

Elkészítés:
A cukor felével habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a mézet, a cukor másik felével felvert tojáshabot, majd óvatosan beleforgatjuk a mákot és az édes morzsát. Őrölt fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A máktorta tésztáját liszttel meghintett tortakarikába simítjuk, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Amikor a tészta kihűlt, kivesszük a formából, a tortát két lapra vágjuk, és megtöltjük feketeribizli lekvárral. Tálaláskor a porcukorral meghintett, felszeletelt máktortát tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mennyei mézes krémes » Téli narancs » Őszibarackos mikrós piskóta » Gesztenyés méhkas
» Kráter szelet » Almás-túrós finomság » Kókuszos lekváros réteges » Sárga saláta
» Ananászos piskóta » Anyu almás pitéje » Somlói fincsi szelet » Sport szelet sütemény
» Pehelykönnyű finom túrós pite » Egyszerű, gyors piskóta » Kókuszos almás sütemény » Legtutibb csokimáz!


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.