Tutireceptek.hu fejléc

Mentolos csokoládétorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás,
8 dkg vaj,
8 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 ek. rum,
20 dkg darált mandula,
1 tk. sütőpor,
10 dkg étcsokoládé,
fél liter tejszín,
20 dkg mentolos étcsokilapocska,
1 ek. pálinka,
2 cs. habfixáló,
5 dkg mentolízű fondant drazsé drazsé étcsoki bevonattal,
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a rumot habosra verjük, a mandulát és a sütőport hozzákeverjük. Óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy kb. 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a tésztát, és 30 perc alatt készre megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét felaprítjuk. A tejszínt, a csokoládéforgácsot, a mentolos csokoládét és a pálinkát folyamatos keverés közben felolvasztjuk majd a hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, a habfixálóval felhabosítjuk.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, az alsó lapra kenjük a krém háromnegyedét, ráborítjuk a tetejét, és a maradék krémmel beborítjuk a tortát. Csokoládédrazséval és tejszínhabbal díszítjük.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Melody


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládétorta békebeli » Csokoládétorta egyszerűen » Csudafinom csokoládétorta » Egyszerű csokoládétorta
» Francia csokoládétorta » Osztrák csokoládétorta » Málnás csokoládétorta » Joghurtos csokoládétorta
» Igazi csokoládétorta » Muffingalóca » Ananászforgács » Szendvicssütős túrós batyu
» Finom Kivi szelet » Kefíres-kakaós kocka* » Narancs velős madártej » Borított almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.