Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes fehérrépaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg fehérrépa
1 póréhagyma
1 fej vöröshagyma

bors
4 evőkanál méz
2 dl tejszín
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt

Elkészítés:
A zöldségeket vékonyan felszeleteljük, és pár szeletet félreteszünk a tálaláshoz.
Vajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd lisztszórással sűrítjük. Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a mézet is.
Állandó kevergetés mellett felforraljuk (nagyon könnyen leég), és tejszínnel dúsítjuk. Ha nincs időnk figyelni rá, ne lisztszórással sűrítsük, hanem a tejszínnel együtt habarás formájában adjuk hozzá a lisztet. Hátránya hogy több liszt kell hozzá, mert így nincs a liszt pirítva.
Tálalásnál a félretett zöldségeket lisztbe forgatjuk, bő olajban kisütjük. Szűrőkanálon lecsöpögtetjük, és a levesbe tesszük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes figurák » Duplahagymás mézes csirke » Mézes golyó sütés nélkül » Fahéja-mézes galuska
» Mézes pálinka » Epres mézes limonádé » Mentás mézes tarjaszeletek » Mézes puszi
» Mézes mákos szelet » Mézes golyók » Mézes-narancsos csirkecomb » Zserbó mézesen
» Mézessütemény muffin » Mézes áfonyalikőr » Adventre: mézes sütemény » Mézes fincsi zserbó


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.