Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes fehérrépaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg fehérrépa
1 póréhagyma
1 fej vöröshagyma

bors
4 evőkanál méz
2 dl tejszín
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt

Elkészítés:
A zöldségeket vékonyan felszeleteljük, és pár szeletet félreteszünk a tálaláshoz.
Vajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd lisztszórással sűrítjük. Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a mézet is.
Állandó kevergetés mellett felforraljuk (nagyon könnyen leég), és tejszínnel dúsítjuk. Ha nincs időnk figyelni rá, ne lisztszórással sűrítsük, hanem a tejszínnel együtt habarás formájában adjuk hozzá a lisztet. Hátránya hogy több liszt kell hozzá, mert így nincs a liszt pirítva.
Tálalásnál a félretett zöldségeket lisztbe forgatjuk, bő olajban kisütjük. Szűrőkanálon lecsöpögtetjük, és a levesbe tesszük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes csirke Maris módra » Mézes sütőtök » Mézes bab » Mézes krémes Molyka-módra
» Lujzi mézes » Mézes massza husira » Mézespuszedlí » Mézes turmix
» Mézes-citromos sóskasaláta » Mézes-diós csók » Puha színes mézes » Törökmézes
» Mézes muffin » Vaniliás-mézes szelet » Puha mézeskalács II. » Karácsonyi mézes süti


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.