Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
17 dkg porcukor
1 csapott ek. szódabikarbóna
1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
20 dkg méz
2 tojás
25 dkg margarin

Elkészítés:
A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket összekevered, közepére kis fészekbe tedd a mézet, 1 egész tojást+1 sárgáját és a margarint. Összegyúrod. Hűtőben 12 órát pihenteted.
Utána átgyúrod, vékonyra nyújtod, formákat szaggatsz belőle.
220C 5-6 percig sütöd

Cukormáz: 1 tojás fehérje+ 15 dkg porcukor. Habverővel felvered, zacskóba teszed. Zacskó sarkát kilyukasztod és szépen tudsz vele díszíteni.

Tanácsok:
Mézeskalács a sütőben duplájára megnő, ezt a nyújtásnál kalkuláld bele.
Én úgy szoktam csinálni, hogy amikor megsült, kiveszem, tojásfehérjével körberajzolom és utána még 1 percre beteszem a sütőbe.
Már aznap fogyasztható és hónapok múlva sem lesz kemény!


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Legényhódító (Kata-féle) » Kincsesbánya(Kata-féle) » Lúdlábtorta (Kata-féle) » Gesztenyekocka Kata-féle
» Rántott gríz(Kata-féle) » Ördögcsók (Kata-féle) » Néger kocka Kata-féle » Banánkenyér(Kata-féle)
» Fonott kalács(Kata-féle) » Havas fenyők (Kata-féle) » Skót krémes(Kata-féle) » Csokis kalács(Kata-féle)
» Puha mézeskalács » Morgós csúcs(Kata-féle) » Kenyérpuding(Kata-féle) » Almás piskóta(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.