Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács - a' la Hugi recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt, 2 evőkanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj, 2 teáskanál örölt gyömbér, 1,5 teáskanál szegfűszeg, 50 dkg kristálycukor, 3 dl langyos méz, 15 dkg felolvasztott margarin, 2,5 dl tej

Elkészítés:
az egészet össze kell jó alaposan dolgozni. Amikor kész - a méztől függően - ragacsos állapotú lesz. Annyi lisztet kell hozzá még gyúrni, hogy egy sűrű masszát kapjunk, ami nyújtható. 1 éjszakára a hűtőbe kell tenni pihenni. Másnap újra összegyúrni, majd 0,5-1 cm vastagra kinyújtani és formákkal szagatni. A villanysütőt 160 fokra kell előmelegíteni. Az első sütés kb. 10 perc (sötétzsemle színűnek kell lennie), a többi tepsi általában 8 perc.

Tanácsok:
Én általában az asztalon hagyom kihűlni és utána diszítem. A diszítéshez: 1 tojásfehérje és 10 dkg porcukrot kell használni, ami 1-2 óra alatt megkeményedik. Ha szobahőmérsékleten tartom dobozban, akkor kb. 5 nap alatt puhul vissza, viszont, ha a hűtőbe teszem 1 napra és utána előveszem, akkor elég 2 nap a visszapuhuláshoz.


A receptet beküldte: wuppie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács ízű joghurt » Betty mézeskalácsa » Mézeskalács, puha és finom » Mézeskalács karácsonyra
» Mézeskalács.... » Mézeskalács (Kata-féle) » Adventi mézeskalács » Csokoládés mézeskalács
» Mézeskalács, cukormázzal » Osztrák mézeskalácstorta » Mézeskalács tuti recept » Tökéletes mézeskalács
» Karácsonyi mézeskalács » Mézeskalács likőr » Hamis mézeskalács » Mézeskalács 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.